Ta strona wykorzystuje  cookie

Informujemy, iż nasza strona wykorzystuje technologię  cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).


Zgadzam się

LINIA DO PRODUKCJI WŁOSKICH KLOPSÓW MH100 ATKIT + MBM-MH-L- SP

Podnieś poziom swojego biznesu dzięki naszej najnowocześniejszej opcji większych porcji. Zaprojektowane specjalnie do obsługi większych porcji na ograniczonej przestrzeni bez uszczerbku dla bezpieczeństwa, prostoty i rentowności

Jedyna w swojej kategorii maszyna umożliwiająca produkcję porcji o grubości do 55 mm

Wydajność  liniowa (jak prędkość maksymalna w samochodzie)  47 hamburgerów i 100 klopsików - okrągłe klopsiki uzyskuje się przy użyciu sprzętu do zaokrąglania i odpowiednich kształtów.

Możliwość formowania hamburgerów o średnicy do 130 mm i grubości do 55 mm. W pełni automatyczne formowanie hamburgerów. Możliwość ułożenia papieru lub celofanu dla średnic 80-115 mm - papier i celofan tego samego rodzaju, kwadratowy lub okrągły 110 mm

Możliwość kontrolowania prędkości formowania za pomocą mechanizmu częstotliwościowego - regulatora częstotliwości - falownika

Pojemnik na mięso mielone ma pojemność 24 litrów

Posiada magnetyczno-elektryczny system bezpieczeństwa

Przenośnik taśmowy posiada własny układ sterowania i oddzielny silnik

Podłączenie j jednofazowe

Napięcie sterujące 24 V

Certyfikat CE zgodny z normami Unii Europejskiej

Możliwość formowania włoskich klopsików o wadze do 140 gramów

Standardowe talerze do hamburgerów i klopsików - 32, 40, 60, 90, 100, 115 i 130 mm

Rozmiary specjalne od 22 do 129 mm

Standardowe talerze do hamburgerów i klopsików - 32, 40, 60, 90, 100, 115 i 130 mm Rozmiary specjalne od 22 do 129 mm Bęben do urządzeń do zaokrąglania klopsików 30,36,45,55 Bębny specjalne od 20 do 55 mm Bębny nadają się tylko do tej zaokrąglarki.

Przykład - aby uzyskać mniej więcej okrągły klopsik, potrzebujesz talerza na maszynie o średnicy 50 mm i bębna do zaokrąglaczy o średnicy 45 mm. Waga obecnego klopsika będzie wynosić 57-60 gramów.

WYMAGANIA :

Temperatura mięsa mielonego na wejściu do urządzenia powinna wynosić

+1+2 C.

Gdy temperatura mięsa mielonego jest większa niż + 2 C, zalecamy

wypełnenie pół zbiornika

Mięso mielone powinno być homogenizowane, jednorodne, pieprzone, solone

po dojrzewaniu w lodówce przez co najmniej 6 godzin (wiązanie oktomeazyny

tworzące strukturę) lub związane z pomocą dodatki do mięsa mielonego

Pożądana zawartość tłuszczu w mięsie mielonym nie przekracza 15%, a

wilgotność nie przekracza 10%.

Producent zaleca tworzenie wysokiej jakości produktów z mięsa mielonego -

Klienci mają stosowaс  podwójne mielenie w systemie ENTERPRICE (sito + nóż), początkowo Cykl z sitem 7,8 – mieszające…… 5,0 - mieszanie.

Z takim cyklem konieczne jest monitorowanie temperatury mięsa mielonego.

Należy znaleźć równowagę pomiędzy mechanizmem a rodzajem

zastosowanego mechanizmu mięso/mieszanka. ü

Hamburgery uzyskane automatycznie będą się różnić od hamburgerów

uzyskanych ręcznie

(kształt, zagęszczenie, tekstura itp.)

Może się zdarzyć, że maszyna nie będzie w stanie przetworzyć mieszaniny.

Użytkownik powinien najpierw skonfigurować urządzenie w zależności od użytego mięsa/mieszanki. Ponieważ mięso mielone szybko się    nagrzewa

Waga waha się o więcej niż +-5 gr., należy wypełnić połowę zbiornika.

NIE ZALECAMY UŻYWANIA FARSZ Z KURCZAKA, KTÓRY ZAWIERA 70% WODY!

A NAJWAŻNIEJSZE TO PAMIĘTAĆ O GŁÓWNEJ ZASAD MASZYN FORMUJĄCYCH -  PRODUKTU NIE MOŻNA FORMOWAĆ RĘKAMI - ŻADNA MASZYNA NIGDY GO NIE UFORMUJE!

 

 

 

 

 

 

MAGAZYN

45-129 Opole
ul.Kępska 2

tel.+48 573 988 746

Kontakt

LEONMASZ SPÓŁKA Z O.O.

45-129 Opole
ul.Kępska 2

Godziny pracy biura: 8.00 – 15.00

NIP: 5170371749

+48 573 988 746