Podnieś poziom swojego biznesu dzięki naszej najnowocześniejszej opcji większych porcji. Zaprojektowane specjalnie do obsługi większych porcji na ograniczonej przestrzeni bez uszczerbku dla bezpieczeństwa, prostoty i rentowności
Jedyna w swojej kategorii maszyna umożliwiająca produkcję porcji o grubości do 55 mm
Wydajność liniowa (jak prędkość maksymalna w samochodzie) 47 hamburgerów i 100 klopsików - okrągłe klopsiki uzyskuje się przy użyciu sprzętu do zaokrąglania i odpowiednich kształtów.
Możliwość formowania hamburgerów o średnicy do 130 mm i grubości do 55 mm. W pełni automatyczne formowanie hamburgerów. Możliwość ułożenia papieru lub celofanu dla średnic 80-115 mm - papier i celofan tego samego rodzaju, kwadratowy lub okrągły 110 mm
Możliwość kontrolowania prędkości formowania za pomocą mechanizmu częstotliwościowego - regulatora częstotliwości - falownika
Pojemnik na mięso mielone ma pojemność 24 litrów
Posiada magnetyczno-elektryczny system bezpieczeństwa
Przenośnik taśmowy posiada własny układ sterowania i oddzielny silnik
Podłączenie j jednofazowe
Napięcie sterujące 24 V
Certyfikat CE zgodny z normami Unii Europejskiej
Możliwość formowania włoskich klopsików o wadze do 140 gramów
Standardowe talerze do hamburgerów i klopsików - 32, 40, 60, 90, 100, 115 i 130 mm
Rozmiary specjalne od 22 do 129 mm
Standardowe talerze do hamburgerów i klopsików - 32, 40, 60, 90, 100, 115 i 130 mm Rozmiary specjalne od 22 do 129 mm Bęben do urządzeń do zaokrąglania klopsików 30,36,45,55 Bębny specjalne od 20 do 55 mm Bębny nadają się tylko do tej zaokrąglarki.
Przykład - aby uzyskać mniej więcej okrągły klopsik, potrzebujesz talerza na maszynie o średnicy 50 mm i bębna do zaokrąglaczy o średnicy 45 mm. Waga obecnego klopsika będzie wynosić 57-60 gramów.
WYMAGANIA :
Temperatura mięsa mielonego na wejściu do urządzenia powinna wynosić
+1+2 C.
Gdy temperatura mięsa mielonego jest większa niż + 2 C, zalecamy
wypełnenie pół zbiornika
Mięso mielone powinno być homogenizowane, jednorodne, pieprzone, solone
po dojrzewaniu w lodówce przez co najmniej 6 godzin (wiązanie oktomeazyny
tworzące strukturę) lub związane z pomocą dodatki do mięsa mielonego
Pożądana zawartość tłuszczu w mięsie mielonym nie przekracza 15%, a
wilgotność nie przekracza 10%.
Producent zaleca tworzenie wysokiej jakości produktów z mięsa mielonego -
Klienci mają stosowaс podwójne mielenie w systemie ENTERPRICE (sito + nóż), początkowo Cykl z sitem 7,8 – mieszające…… 5,0 - mieszanie.
Z takim cyklem konieczne jest monitorowanie temperatury mięsa mielonego.
Należy znaleźć równowagę pomiędzy mechanizmem a rodzajem
zastosowanego mechanizmu mięso/mieszanka. ü
Hamburgery uzyskane automatycznie będą się różnić od hamburgerów
uzyskanych ręcznie
(kształt, zagęszczenie, tekstura itp.)
Może się zdarzyć, że maszyna nie będzie w stanie przetworzyć mieszaniny.
Użytkownik powinien najpierw skonfigurować urządzenie w zależności od użytego mięsa/mieszanki. Ponieważ mięso mielone szybko się nagrzewa
Waga waha się o więcej niż +-5 gr., należy wypełnić połowę zbiornika.
NIE ZALECAMY UŻYWANIA FARSZ Z KURCZAKA, KTÓRY ZAWIERA 70% WODY!
A NAJWAŻNIEJSZE TO PAMIĘTAĆ O GŁÓWNEJ ZASAD MASZYN FORMUJĄCYCH - PRODUKTU NIE MOŻNA FORMOWAĆ RĘKAMI - ŻADNA MASZYNA NIGDY GO NIE UFORMUJE!